Vychutnávejte si své denní rituály s výjimečným kakaem z Peru. Tato bio raw delikatesa vás povede krajinou otevřeného srdce, tvořivého ducha a tělesné i mentální vzpruhy. Země a místo původu: Peruánská Amazonie Odrůda: směs lokálních odrůd Chuť: jemně kakaová, lehce hořká s přirozenou kyselostí Celý popis
Nechte se okouzlit nefalšovaně kakaovou chutí našeho ceremoniálního kakaa Pure. Čisté, nedoslazované a nedochucené kakao nabité minerály (měď, mangan, hořčík, zinek, železo aj.), flavonoly a antioxidanty vám pomůže navodit jedinečné chvíle relaxace a tělesné i duševní vzpruhy.
Je zdrojem theobrominu a kofeinu v poměru, který působí jako jemně osvěžující povzbuzení pro tělo, mysl i náladu. Účinek těchto látek v kakau je pozvolnější, ale trvalejší než u kávy a navodí klidnou a uvolněnou bdělost.
Podle tradičních kultur je kakao chladivé povahy, urychluje rekonvalescenci a celkově posiluje. Má příznivý vliv na normální trávení. Bývá doporučováno k usnadnění porodu a kojení, posiluje ve stáří a působí jako afrodiziakum.
Ponořte se do svého kakaového ceremoniálu prožívaného tady a teď a podpořte vědomý přístup ke každému okamžiku života. Bez ohledu na to, jestli se rituálu účastníte v rámci kruhu nebo jen sami se sebou.
Dosáhněte rovnováhy mezi relaxací a energií a otevřete své srdce, abyste odbourali strachy a úzkosti, pustili si k tělu své emoce a obnovili vnitřní harmonii. Kakao probouzí kreativní stránku, proto přijde vhod před tvořivými činnostmi.
Naše kakao pochází z pečlivě sesbíraných kakaových bobů organického zemědělství a je velmi šetrně zpracováno při teplotách do 42 °C, tedy při dodržení zásad raw stravování. Vyrábíme ho malosériově přímo u nás v BEWIT.
100% čistý a přírodní produkt v bio kvalitě
Bez syntetických přísad, barviv, aromat, konzervantů
Vhodné pro vegany
Bohatý zdroj antioxidantů – pomáhá snižovat oxidační stres a zpomalovat stárnutí
Bohatý zdroj minerálů, vlákniny a hodnotných tuků
Mírně povzbuzuje, ale současně zklidňuje
Zlepšuje náladu
Působí jako afrodiziakum
Uvolňuje svalové napětí
Kakaovník pravý (//Theobroma cacao//) je strom pocházející z tropických částí Jižní Ameriky. Dnes je rozšířený v celém tropickém pásu, hojně se pěstuje v Africe (Pobřeží slonoviny, Ghana, Kamerun a další). Jeho název znamená „pokrm bohů“. Plody jsou asi 30 cm dlouhé bobule, které uvnitř obsahují semena nazývaná kakaové boby. A právě z nich se vyrábí kakao, surovina oblíbená po celém světě.
Ceremoniální kakao je určeno pro meditační obřady a rituály, ať už tímto rituálem myslíte ranní chvíli jen pro sebe s šálkem lahodného nápoje, nebo speciální kakaové kruhy. Vyrábíme ho s láskou z kvalitních kakaových bobů v bio kvalitě, které prošly šetrným zpracováním, aby se v nich zachovalo maximum prospěšných látek.
Kakaové ceremonie vznikly v 90. letech 20. století v souvislosti s hnutím New Age. Volně navazují na tradice civilizací Střední Ameriky, jako byli Mayové a Aztékové. Pro ně bylo kakao posvátnou a rituální surovinou. Bylo drahé, proto bylo přístupné jen vybraným vysoce postaveným mužům a sloužilo také jako platidlo.
Kakaovou hmotu tvoří výhradně pomleté kakaové boby. Může se využívat čistá, např. jako ceremoniální kakao, nebo sloužit jako surovina pro další zpracování, např. na čokoládu. Ta se vyrábí z kakaové hmoty, která se temperuje a doplňuje o cukr, popř. jiné přidané suroviny.
Ceremoniální kakao se tradičně připravuje jako teplý nápoj. Kakao nařežte keramickým nožem na menší kousky a zalijte požadovaným množstvím vody, popř. rostlinného mléka nebo odvaru z bylinek či koření.
Vámi vybraná tekutina by měla mít teplotu 70 až 80 °C kvůli zachování co nejvíce prospěšných látek. Na rozpuštění a zároveň vytvoření bohaté pěny použijte kvedlačku (pokud máte, tak tradiční mexické molinillo), metličku na matchu nebo ponorný mixér.
Pokud potřebujete, přidejte sladidlo dle chuti. Hodí se např. kokosový cukr, stévie, nebo naše BEWIT Třtinová šťáva sušená BIO, nerafinovaná, BEWIT Datlový prášek, BIO či BEWIT Karobový sirup, BIO.
Kombinacím chutí a záměrů se meze nekladou! Vaše ceremoniální kakao skvěle doladí také BEWIT Maca BIO RAW, BEWIT Skořice cejlonská mletá, BEWIT Lucuma – prášek, BIO nebo BEWIT Hřebíček celý.
Kakao se tradičně připravuje se záměrem, v prostoru vyčištěném vykuřovadly (palo santo, bílá šalvěj, kopál aj.), za přítomnosti elementu ohně a hudby.
Na 200 ml nápoje budete potřebovat:
Dodržujte doporučenou maximální denní dávku, protože kakaem se můžete předávkovat. Předávkování se projeví bolestí hlavy, velmi silným bušením srdce a třesem rukou. Při pití kakaa vždy dodržujte pitný režim, protože je močopudné.
Vyzkoušet můžete také již ochucené a panelou slazené BEWIT Ceremoniální kakao Spirit, BIO a BEWIT Ceremoniální kakao Cream Spirit, BIO s kokosovým mlékem.
Mohly by vás zajímat i tyto další výrobky:
Skladujte v suchu a temnu. Ideálně při teplotě mezi 14–18 °C, maximálně do 24 °C, chraňte před výkyvy teplot. Po otevření uchovávejte v dobře uzavřeném obalu – potravinoví moli milují kakao.
Tento produkt nemá práškovou konzistenci, je to celistvá hmota, kterou je nutné před použitím nakrájet nebo nastrouhat. Nejedná se o temperovanou čokoládu. Tukové výkvěty jsou přirozené, nejsou závadou.
Kvůli obsahu theobrominu a kofeinu v kombinaci, jejíž účinky vydrží i 7 hodin, doporučujeme pít kakao spíše dopoledne.
Osoby s nízkým krevním tlakem, těhotné a kojící ženy a malé děti by si měly kakao dopřávat s opatrností, popř. se poradit s lékařem.
Rozmělněné BIO RAW kakaové boby (//Theobroma cacao//)
[zeme_puvodu]