Dopřejte si kakaový rituál s naším krémovým ochuceným kakaem. Tato bio pochoutka jemně povzbudí a zharmonizuje vaše tělo, mysl a také emoce. Země a místo původu: Peruánská Amazonie Odrůda: směs lokálních odrůd Chuť: nasládlá, jemná, kořeněná Celý popis
Vsaďte na bio ceremoniální kakao Cream Spirit. Okouzlí vás hebkou sametovou konzistencí a sladce kořeněnou chutí. Ke 100% kakau jsme přidali panelu, kokosové mléko a další superpotraviny a vytvořili báječnou kompozici s bohatstvím minerálů, vitamínů, vlákniny a antioxidantů.
Připravte si lahodný nápoj k uvolnění během rituálu, kterému se můžete věnovat sami i ve skupině. Prožívejte každý okamžik tady a teď a podpořte vědomý přístup k životu v duchu mindfulness. Nechte za dveřmi stres, obavy a úzkosti a otevřete svoje srdce pro obnovení harmonie.
Kakao obsahuje jedinečný poměr theobrominu a kofeinu, který funguje jako jemné povzbuzení s pozvolnějším a dlouhodobějším účinkem než např. u kávy. Současně vám zvedne náladu, podpoří duševní svěžest a rozproudí vaši kreativitu – zkuste si ho vychutnat, než se pustíte do tvoření.
V léčitelství tradičních národů se kakao používá k podpoře obranyschopnosti a normálního trávení, proti uštknutí či hmyzímu bodnutí, k usnadnění rekonvalescence, porodu či kojení. Osvěžuje ve stáří a povzbuzuje touhu.
Na výrobu našeho kakaa používáme pouze ty nejlepší, pečlivě sesbírané kakaové boby z organického zemědělství, které byly velmi šetrně zpracovány za dodržení zásad raw stravování, při teplotě do 42 °C. Vyrábíme ho malosériově přímo u nás v BEWIT.
100% čistý a přírodní produkt v bio kvalitě
Bez syntetických přísad, barviv, aromat, konzervantů
Vhodné pro vegany
Bohatý zdroj antioxidantů – pomáhá snižovat oxidační stres a zpomalovat stárnutí
Zdroj minerálů (měď, mangan, hořčík, zinek, železo), vlákniny a hodnotných tuků
Mírně povzbuzuje, ale současně zklidňuje
Zlepšuje náladu
Působí jako afrodiziakum
Uvolňuje svalové napětí
Kakaovník pravý (//Theobroma cacao//) je strom pocházející z tropických částí Jižní Ameriky. Dnes je rozšířený v celém tropickém pásu, hojně se pěstuje v Africe (Pobřeží slonoviny, Ghana, Kamerun a další). Jeho název znamená „pokrm bohů“. Plody jsou asi 30 cm dlouhé bobule, které uvnitř obsahují semena nazývaná kakaové boby. A právě z nich se vyrábí kakao, surovina oblíbená po celém světě.
Ceremoniální kakao je určeno pro meditační obřady a rituály, ať už tímto rituálem myslíte ranní chvíli jen pro sebe s šálkem lahodného nápoje, nebo speciální kakaové kruhy. Vyrábíme ho s láskou z kvalitních kakaových bobů v bio kvalitě, které prošly šetrným zpracováním, aby se v nich zachovalo maximum prospěšných látek.
Kakaové ceremonie vznikly v 90. letech 20. století v souvislosti s hnutím New Age. Volně navazují na tradice civilizací Střední Ameriky, jako byli Mayové a Aztékové. Pro ně bylo kakao posvátnou a rituální surovinou. Bylo drahé, proto bylo přístupné jen vybraným vysoce postaveným mužům a sloužilo také jako platidlo.
Kakaovou hmotu tvoří výhradně pomleté kakaové boby. Může se využívat čistá, např. jako ceremoniální kakao, nebo sloužit jako surovina pro další zpracování, např. na čokoládu. Ta se vyrábí z kakaové hmoty, která se temperuje a doplňuje o cukr, popř. jiné přidané suroviny.
Ceremoniální kakao se tradičně připravuje jako teplý nápoj. Kakao nařežte keramickým nožem na menší kousky a zalijte požadovaným množstvím vody, popř. rostlinného mléka nebo odvaru z bylinek či koření.
Tekutina, kterou kakao zaléváte, by měla mít teplotu 70 až 80 °C kvůli zachování co nejvíce prospěšných látek. Na rozpuštění a zároveň vytvoření bohaté pěny použijte kvedlačku (pokud máte, tak tradiční mexické molinillo), metličku na matchu nebo ponorný mixér.
Kakao se tradičně připravuje se záměrem, v prostoru vyčištěném vykuřovadly (palo santo, bílá šalvěj, kopál aj.), za přítomnosti elementu ohně a hudby.
Na 200 ml nápoje budete potřebovat:
Dodržujte doporučenou maximální denní dávku, protože kakaem se můžete předávkovat. Předávkování se projeví bolestí hlavy, velmi silným bušením srdce a třesem rukou. Při pití kakaa vždy dodržujte pitný režim, protože je močopudné.
Máte raději čistou chuť kakaa? Potom doporučujeme BEWIT Ceremoniální kakao Pure BIO RAW, nebo BEWIT Ceremoniální kakao Premium, BIO RAW. Raději byste ochucenou verzi, ale bez kokosového mléka? Potom určitě ochutnejte BEWIT Ceremoniální kakao Spirit, BIO.
Jako milovníci kakaa jistě oceníte i tyto produkty:
BEWIT Kakaové máslo, BIO
BEWIT Kakaové nibsy, BIO RAW
BEWIT Kakaový prášek, BIO
Skladujte v suchu a temnu. Ideálně při teplotě mezi 14–18 °C, maximálně do 24 °C, chraňte před výkyvy teplot. Po otevření uchovávejte v dobře uzavřeném obalu – potravinoví moli milují kakao.
Tento produkt nemá práškovou konzistenci, je to celistvá hmota, kterou je nutné před použitím nakrájet nebo nastrouhat. Nejedná se o temperovanou čokoládu. Tukové a cukrové výkvěty jsou přirozené, nejsou závadou.
Kvůli obsahu theobrominu a kofeinu v kombinaci, jejíž účinky vydrží i 7 hodin, doporučujeme pít kakao spíše dopoledne.
Osoby s nízkým krevním tlakem a těhotné a kojící ženy a malé děti by si měly kakao dopřávat s opatrností, popř. se poradit s lékařem.
BIO RAW Kakaové boby (//Theobroma cacao//) – 48 % BIO Sušená třtinová šťáva BIO Kokosové mléko krémové prášek BIO RAW Skořice BIO RAW Kardamovník obecný (Zelený kardamom) BIO RAW Hřebíček BIO RAW Červený pomeranč esenciální olej BIO RAW Himalájská sůl růžová
[zeme_puvodu]