Komplex těch nejsilnějších elementů, které nám kdy příroda nabídla. Jedinečné spojení molekuly C60, aktivního uhlí, kyseliny huminové, borovicového jehličí, fermentovaných bobů natto a dalších surovin dává vzniku zcela exkluzivnímu produktu v té nejvyšší možné kvalitě. Nová - vylepšená verze Prawteinu C60. Celý popis
PRAWTEIN obohacený o nejsilnější elementy, které nám příroda nabídla. Složení je nově obohaceno o kyselinu huminovou, která je spolu s molekulou C60, aktivním uhlím a jedinečnými ESSENCEMI součástí CARBON KOMPLEXU. Přídavkem kakaového másla, kokosového a konopného oleje je u této verze dosaženo jemnější chuti a krémovější textury.
Vylepšená verze PRAWTEIN C60 je v prodeji od dubna 2022.
|------------------ | Původní verze Prawteinu C60 | Vylepšená verze Prawteinu C60 | | 2 Komplexy | 3 Komplexy | | 19 Superpotravin | 19 Superpotravin | | 3 Rostlinné oleje | 6 Rostlinných olejů | | 2 Esenciální oleje | 2 Esenciální oleje |
C60 – přírodní uhlíková sloučenina vynikající výjimečným působením, které se odvíjí od unikátních struktur v ní obsažených molekul, fullerenů. [1, 2]
Aktivní uhlí – zcela přírodní látka s mimořádnou absorpční kapacitou, která na sebe váže veškeré cizorodé látky a pomáhá je odstraňovat z těla ven.
Kyselina huminová - přírodní biologicky dostupná látka, která může být účinným řešením mnoha nepříjemných stavů. [3] Vyzdvihováno je zejména její možné imunomodulační, protizánětlivé a antibakteriální působení.[3]
Kyselina shikimová – účinná, biologicky aktivní, látka borovicového jehličí, která se v posledních letech těší stále většímu zájmu v mnoha oblastech výzkumu, včetně biomedicínských aplikací. [4]
Fermentované boby natto – tradiční pokrm Japonců vyznačující se vysokým množstvím přirozeně přítomných aktivních látek a vitamínů vzniklých fermentací.[5]
DIAMOND, GOLD, LIGHT ESSENCE - jedinečné prvky určitých energeticko-frekvenčních vlastností, při jejichž výrobě používáme 24k zlato. Přesné postupy výroby jsou však výrobním tajemstvím společnosti BEWIT®.
Další video reference
Základní složkou prawteinů jsou 100% přírodní BIO RAW fermentované nepražené kakaové boby. Po samotném sušení na slunci se tyto kakaové boby zbavují slupek a drtí se na nibsy. Ty se následně i s ostatními surovinami melou na jednotnou hmotu – výsledný prawtein, a to dosud tím nejšetrnějším způsobem.
Samotné nepražené kakaové boby jsou významným zdrojem nejen širokého spektra vitamínů, minerálů a cenných fytonutrientů, ale také jakostního kakaového másla, rostlinných proteinů a účinných antioxidantů. Mimo to jsou takto kvalitní kakaové boby nejlepším přírodním zdrojem velkého množství lehce stravitelného hořčíku a potřebné organické síry.
BIO RAW OMEGA COMPLEX obohacuje složení prawteinu o hodnotné, lehce vstřebatelné výtažky z BIO certifikovaných mořských řas. Ty pocházejí ze západního pobřeží Irska, tedy z nejčistších vod severního Atlantiku. Výtažky z pupenů, které jsou součástí BIO RAW GEMMA COMPLEXU, doplňují složení výrobku o látky podílející se na ochraně a výstavbě nových rostlinných soustav.
Spolu s certifikovanými CTEO® esenciálním oleji, sušenými bylinkami, výjimečnými superpotravinami a přírodními sladidly představují naše prawteiny zcela jedinečný produkt v té nejvyšší možné kvalitě.
Šetrné zacházení, 100% přírodní suroviny a nízké teploty zpracování. To je kombinace, při které si prawtein zachovává maximální množství vitálních enzymů = je stále živý.
Důkazem této živosti mohou být i mírné enzymatické změny textury a vůně. A to přesto, že složení prawteinů je zcela neměnné... I ve volné přírodě jsou tyto změny zcela přirozené a žádané.
Každý prawtein je zcela bezpečný. Pomáhají mu v tom přirozeně obsažené antioxidanty, vysoký podíl kvalitních tuků a esenciální látky s konzervační aktivitou.
Abychom dodrželi zásady RAW výrobku, vynechává se během výroby takzvaná temperace. Ta zpravidla probíhá při teplotách kolem 47 °C a více. Kakaové máslo pak přirozeně vytváří poměrně stabilní ostrohranné krystalky a částečně uvolněný tuk může vyvstávat na povrch výrobku = vzniká patina.
Každý prawtein obsahuje různé ingredience, které mohou takto vzniklou patinu zbarvovat do různých odstínů. Ty však nejsou vůbec na závadu.
Výrobky BEWIT® PRAWTEIN® splňují veškeré RAW zásady – s tou nejšetrnější technologií současnosti regulujeme teplotu výrobního procesu tak, aby nepřesáhla 42 °C. Tím zabraňujeme ztrátám cenných, tepelně labilních látek a přirozeně obsažených enzymů = zbytečně neznehodnocujeme výsledný produkt.
Samotné složení prawteinů jsme navrhli tak, aby nebylo zapotřebí ani špetky stabilizátorů, barviv, plnidel a jiných syntetických látek. Při vývoji a výrobě jsme vycházeli jak z nejmodernějších poznatků vědy, aktuálních vědeckých studií a postupů, tak ze zkušeností našich předků. Též jsme dodrželi zásady SPAGYRIE – dokonalých postupů zpracování rostlin, které jsou běžně neuskutečnitelné.
Neodmyslitelnou součástí jsou také zcela jedinečné prvky LIGHT ESSENCE a GOLD ESSENCE, při jejichž výrobě používáme 24k zlato. Přesné postupy výroby jsou však výrobním tajemstvím společnosti BEWIT®.
3x denně 1-3 espresso lžičky (1 espresso lžička 2 g). Nejlépe půl hodiny před nebo dvě hodiny po jídle. Hrdlo lahvičky bylo zvoleno tak, aby jím větší než espresso lžička neprošla.
100 ml Prawteinu odpovídá přibližně 110 g, v závislosti na receptuře se toto množství může malinko lišit.
Po jak dlouhou dobu přibližně vydrží jedna lahvička PRAWTEINU C60?
| | 1 espresso lžička | 2 espresso lžičky | 3 espresso lžičky | | 1x denně | 50 dní | 25 dní | 16 dní | | 2x denně | 25 dní | 12 dní | 8 dní | | 3x denně | 16 dní | 8 dní | 5 dní |
Alergeny: Sójové boby, sezamové semínko
[1] CHISTYAKOV, V. A., Yu. O. SMIRNOVA, E. V. PRAZDNOVA a A. V. SOLDATOV. Possible Mechanisms of Fullerene C60 Antioxidant Action. BieMed Research International. 2013, (4), 1-4.
[2] SRDJENOVIC, Branislava, Vukosava MILIC-TORRES a Nevena GRUJIC. Antioxidant properties of fullerenol C60(OH)24 in rat kidneys, testes, and lungs treated with doxorubicin. Toxicology Mechanisms and Methods. 2010, 6(20), 298-305.
[3] K.M.S., I.; A., S.; J.M., G.; et al. Humic Acid Substances in Animal Agriculture. Pakistan Journal of Nutrition 2005, 4 (3), 126–134.
[4] BOCHKOVA, D. V., S. V. SYSOLYATINA, A. I. KALASHNIKOVA, I. A. SURMACHEVAA, A. A. LAMBEROVAB, A. S. BUYANOVAB a M. E. LAMBEROVAB. A Search for Raw Materials for the Isolation of Shikimic Acid. Russian Journal of Bioorganic Chemistry. 2013, 39(7), 750-754.
[5] AKAGAWA, Mitsugu, Masahiko NAKANO a Kazuto IKEMOTO. Recent progress in studies on the health benefits of pyrroloquinoline quinone. Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry. 2016, 80(1), 12-22.
[6] Baati, T.; et al. The prolongation of the lifespan of rats by repeated oral administration of [60]fullerene. Biomaterials. 2012, 33 (19), 4936–46.
[7] Gudkov, S. V.; et al. Unmodified hydrated С 60 fullerene molecules exhibit antioxidant properties, prevent damage to DNA and proteins induced by reactive oxygen species and protect mice against injuries caused by radiation-induced oxidative stress. Nanomedicine 2018, 15 (1), 37-46.
[8] Xiaoqing, C.; et al. The polyhydroxylated fullerene derivative C60(OH)24 protects mice from ionizing-radiation-induced immune and mitochondrial dysfunction. Toxicol. Appl. Pharmacol. 2010, 243 (1), 27–34.
[9] Miller, G. G.; et al. HIV reproduction inhibition by amino acid and dipeptide derivatives of fullerene C60. Antibiot Khimioter. 2004, 49 (12), 3-8.
[10] Shigeki, I.; et al. Improvement of acne vulgaris by topical fullerene application: unique impact on skin care. Nanomedicine. 2011, 7 (2), 238–241.
[11] Zhiguo, Z.; Lenk, R.; et al. Fullerene nanomaterials potentiate hair growth. Nanomedicin. 2009, 5 (2), 202–207.
[12] Prylutskyy ; et al. C 60 fullerene as promising therapeutic agent for correcting and preventing skeletal muscle fatigue. Nanobiotechnology. 2017, 15 (1), 517.