Komplex těch nejsilnějších elementů, které nám kdy příroda nabídla. Jedinečné spojení molekuly C60, aktivního uhlí, kyseliny huminové, borovicového jehličí, fermentovaných bobů natto a dalších surovin dává vzniku zcela exkluzivnímu produktu v té nejvyšší možné kvalitě. Nová - vylepšená verze Prawteinu C60. Celý popis
PRAWTEIN obohacený o nejsilnější elementy, které nám příroda nabídla. Složení je nově obohaceno o kyselinu huminovou, která je spolu s molekulou C60, aktivním uhlím a jedinečnými ESSENCEMI součástí CARBON KOMPLEXU. Přídavkem kakaového másla, kokosového a konopného oleje je u této verze dosaženo jemnější chuti a krémovější textury.
Vylepšená verze PRAWTEIN C60 je v prodeji od dubna 2022.
|------------------ | Původní verze Prawteinu C60 | Vylepšená verze Prawteinu C60 | | 2 Komplexy | 3 Komplexy | | 19 Superpotravin | 19 Superpotravin | | 3 Rostlinné oleje | 6 Rostlinných olejů | | 2 Esenciální oleje | 2 Esenciální oleje |
C60 – přírodní uhlíková sloučenina vynikající výjimečným působením, které se odvíjí od unikátních struktur v ní obsažených molekul, fullerenů. [1, 2]
Aktivní uhlí – zcela přírodní látka s mimořádnou absorpční kapacitou, která na sebe váže veškeré cizorodé látky a pomáhá je odstraňovat z těla ven.
Kyselina huminová - přírodní biologicky dostupná látka, která může být účinným řešením mnoha nepříjemných stavů. [3] Vyzdvihováno je zejména její možné imunomodulační, protizánětlivé a antibakteriální působení.[3]
Kyselina shikimová – účinná, biologicky aktivní, látka borovicového jehličí, která se v posledních letech těší stále většímu zájmu v mnoha oblastech výzkumu, včetně biomedicínských aplikací. [4]
Fermentované boby natto – tradiční pokrm Japonců vyznačující se vysokým množstvím přirozeně přítomných aktivních látek a vitamínů vzniklých fermentací.[5]
DIAMOND, GOLD, LIGHT ESSENCE - jedinečné prvky určitých energeticko-frekvenčních vlastností, při jejichž výrobě používáme 24k zlato. Přesné postupy výroby jsou však výrobním tajemstvím společnosti BEWIT®.
Další video reference
Základní složkou prawteinů jsou 100% přírodní BIO RAW fermentované nepražené kakaové boby. Po samotném sušení na slunci se tyto kakaové boby zbavují slupek a drtí se na nibsy. Ty se následně i s ostatními surovinami melou na jednotnou hmotu – výsledný prawtein, a to dosud tím nejšetrnějším způsobem.
Samotné nepražené kakaové boby jsou významným zdrojem nejen širokého spektra vitamínů, minerálů a cenných fytonutrientů, ale také jakostního kakaového másla, rostlinných proteinů a účinných antioxidantů. Mimo to jsou takto kvalitní kakaové boby nejlepším přírodním zdrojem velkého množství lehce stravitelného hořčíku a potřebné organické síry.
BIO RAW OMEGA COMPLEX obohacuje složení prawteinu o hodnotné, lehce vstřebatelné výtažky z BIO certifikovaných mořských řas. Ty pocházejí ze západního pobřeží Irska, tedy z nejčistších vod severního Atlantiku. Výtažky z pupenů, které jsou součástí BIO RAW GEMMA COMPLEXU, doplňují složení výrobku o látky podílející se na ochraně a výstavbě nových rostlinných soustav.
Spolu s certifikovanými CTEO® esenciálním oleji, sušenými bylinkami, výjimečnými superpotravinami a přírodními sladidly představují naše prawteiny zcela jedinečný produkt v té nejvyšší možné kvalitě.
Šetrné zacházení, 100% přírodní suroviny a nízké teploty zpracování. To je kombinace, při které si prawtein zachovává maximální množství vitálních enzymů = je stále živý.
Důkazem této živosti mohou být i mírné enzymatické změny textury a vůně. A to přesto, že složení prawteinů je zcela neměnné... I ve volné přírodě jsou tyto změny zcela přirozené a žádané.
Každý prawtein je zcela bezpečný. Pomáhají mu v tom přirozeně obsažené antioxidanty, vysoký podíl kvalitních tuků a esenciální látky s konzervační aktivitou.
Abychom dodrželi zásady RAW výrobku, vynechává se během výroby takzvaná temperace. Ta zpravidla probíhá při teplotách kolem 47 °C a více. Kakaové máslo pak přirozeně vytváří poměrně stabilní ostrohranné krystalky a částečně uvolněný tuk může vyvstávat na povrch výrobku = vzniká patina.
Každý prawtein obsahuje různé ingredience, které mohou takto vzniklou patinu zbarvovat do různých odstínů. Ty však nejsou vůbec na závadu.
Výrobky BEWIT® PRAWTEIN® splňují veškeré RAW zásady – s tou nejšetrnější technologií současnosti regulujeme teplotu výrobního procesu tak, aby nepřesáhla 42 °C. Tím zabraňujeme ztrátám cenných, tepelně labilních látek a přirozeně obsažených enzymů = zbytečně neznehodnocujeme výsledný produkt.
Samotné složení prawteinů jsme navrhli tak, aby nebylo zapotřebí ani špetky stabilizátorů, barviv, plnidel a jiných syntetických látek. Při vývoji a výrobě jsme vycházeli jak z nejmodernějších poznatků vědy, aktuálních vědeckých studií a postupů, tak ze zkušeností našich předků. Též jsme dodrželi zásady SPAGYRIE – dokonalých postupů zpracování rostlin, které jsou běžně neuskutečnitelné.
Neodmyslitelnou součástí jsou také zcela jedinečné prvky LIGHT ESSENCE a GOLD ESSENCE, při jejichž výrobě používáme 24k zlato. Přesné postupy výroby jsou však výrobním tajemstvím společnosti BEWIT®.
3x denně 1-3 espresso lžičky (1 espresso lžička 2 g). Nejlépe půl hodiny před nebo dvě hodiny po jídle. Hrdlo lahvičky bylo zvoleno tak, aby jím větší než espresso lžička neprošla.
Po jak dlouhou dobu přibližně vydrží jedna lahvička PRAWTEINU C60?
| | 1 espresso lžička | 2 espresso lžičky | 3 espresso lžičky | | 1x denně | 50 dní | 25 dní | 16 dní | | 2x denně | 25 dní | 12 dní | 8 dní | | 3x denně | 16 dní | 8 dní | 5 dní |
Alergeny: Sójové boby, sezamové semínko
[1] CHISTYAKOV, V. A., Yu. O. SMIRNOVA, E. V. PRAZDNOVA a A. V. SOLDATOV. Possible Mechanisms of Fullerene C60 Antioxidant Action. BieMed Research International. 2013, (4), 1-4.
[2] SRDJENOVIC, Branislava, Vukosava MILIC-TORRES a Nevena GRUJIC. Antioxidant properties of fullerenol C60(OH)24 in rat kidneys, testes, and lungs treated with doxorubicin. Toxicology Mechanisms and Methods. 2010, 6(20), 298-305.
[3] K.M.S., I.; A., S.; J.M., G.; et al. Humic Acid Substances in Animal Agriculture. Pakistan Journal of Nutrition 2005, 4 (3), 126–134.
[4] BOCHKOVA, D. V., S. V. SYSOLYATINA, A. I. KALASHNIKOVA, I. A. SURMACHEVAA, A. A. LAMBEROVAB, A. S. BUYANOVAB a M. E. LAMBEROVAB. A Search for Raw Materials for the Isolation of Shikimic Acid. Russian Journal of Bioorganic Chemistry. 2013, 39(7), 750-754.
[5] AKAGAWA, Mitsugu, Masahiko NAKANO a Kazuto IKEMOTO. Recent progress in studies on the health benefits of pyrroloquinoline quinone. Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry. 2016, 80(1), 12-22.
[6] Baati, T.; et al. The prolongation of the lifespan of rats by repeated oral administration of [60]fullerene. Biomaterials. 2012, 33 (19), 4936–46.
[7] Gudkov, S. V.; et al. Unmodified hydrated С 60 fullerene molecules exhibit antioxidant properties, prevent damage to DNA and proteins induced by reactive oxygen species and protect mice against injuries caused by radiation-induced oxidative stress. Nanomedicine 2018, 15 (1), 37-46.
[8] Xiaoqing, C.; et al. The polyhydroxylated fullerene derivative C60(OH)24 protects mice from ionizing-radiation-induced immune and mitochondrial dysfunction. Toxicol. Appl. Pharmacol. 2010, 243 (1), 27–34.
[9] Miller, G. G.; et al. HIV reproduction inhibition by amino acid and dipeptide derivatives of fullerene C60. Antibiot Khimioter. 2004, 49 (12), 3-8.
[10] Shigeki, I.; et al. Improvement of acne vulgaris by topical fullerene application: unique impact on skin care. Nanomedicine. 2011, 7 (2), 238–241.
[11] Zhiguo, Z.; Lenk, R.; et al. Fullerene nanomaterials potentiate hair growth. Nanomedicin. 2009, 5 (2), 202–207.
[12] Prylutskyy ; et al. C 60 fullerene as promising therapeutic agent for correcting and preventing skeletal muscle fatigue. Nanobiotechnology. 2017, 15 (1), 517.