BEWIT Kakaový prášek BIO - 500 g

BEWIT Kakaový prášek BIO - 500 g

Náš kakaový prášek je nealkalizovaný a BIO certifikovaný. Vhodný pro přípravu sladkých pokrmů, dezertů, domácích čokolád a horkých nápojů. Celý popis

Výrobce: Bewit

BEWIT Kakaový prášek BIO - 500 g

Kód zboží: 4000000050000014
322 Kč
287,50 Kč bez DPH
322 Kč
287,50 Kč bez DPH
Dostupnost na centrálním skladě
  • Expedice do 48 hodin (5+ ks)
V případě objednávky většího množství, než je skladem, se dostupnost může změnit. O změně dostupnosti zboží Vás budeme informovat. Děkujeme za pochopení.

Kakaový prášek BIO

Náš kakaový prášek je nealkalizovaný a BIO certifikovaný. Zatímco sladkým pokrmům a dezertům dodá plně kakaovou chuť, podomácky vyráběné čokolády dovede k dokonalosti. Povařením kakaového prášku v mléce vzniká lahodný nápoj, který zahřeje na těle i na duši.

 

PĚSTOVÁNÍ A PŮVOD: PERU

Jemně mletý prášek z kakaových bobů

Kakaovník pravý - stálezelený tropický strom rostoucí pod stínem kokosových palem a banánovníků. Jeho podlouhlé, mnohdy pestrobarevné plody v sobě ukrývají kakaové boby, ze kterých je získáván výsledný kakaový prášek. [1]

 

SLOŽENÍ A VLASTNOSTI

Fytonutrienty nabitá superpotravina

Vitamíny, minerály, polyfenoly a další obsažené látky udávají kakaovému prášku nejen jeho barvu a chuť, stojí rovněž za jeho působením. Spolu s vysokým obsahem vlákniny a rostlinných bílkovin je kakaový prášek doslova fytonutrienty nabitou superpotravinou. [1]

Přírodní nakopávač

Pro přirozený obsah theobrominu polouží kakaový prášek také jako výborná, zcela přírodní vzpruha. [2,3]

 

HISTORIE

Pokrm bohů

Pokrm bohů, takto je nahlíženo právě na kakaové boby. Jejich blahodárných účinků si byli vědomi již Májové a Aztékové, kteří jimi obohacovali své pokrmy. A obzvlášť oblíbený pro ně byl horký nápoj “chocolat”, který popíjeli při slavnostních chvílí a rituálech. [1]

 

POUŽITÍ

Do sladkých pokrmů, dezertů, domácích čokolád a horkých nápojů

Náš kakaový prášek má světle hnědou barvu a plnou kakaovou chuť. Je vhodný pro přípravu sladkých pokrmů, dezertů a domácích čokolád. Povařením kakaového prášku v mléce vzniká lahodný nápoj, který zahřeje na těle i na duši.

 

UPOZORNĚNÍ

Skladujte na chladném a suchém místě při teplotě 18-25 °C.

Kakaový prášek z pražených kakaových bobů, obsah kakaového másla 10 - 12 %.

 

ZDROJE

[1] L. DILLINGER, Teresa et al., 2000. A cultural history of the medicinal and ritual use of chocolate. The Journal of Nutrition. 130(8), 2057–2072.

[2] ŻYŻELEWICZ, Dorota et al., 2014. Tocopherols in cocoa butter obtained from cocoa bean roasted in different forms and under various process parameters. Food Research International. 63©, 390–399.

[3] ORACZ, Joanna, Ewa NEBESNY a Dorota ŻYŻELEWICZ, 2014. Effect of roasting conditions on the fat, tocopherol, and phytosterol content and antioxidant capacity of the lipid fraction from cocoa beans of different Theobroma cacao L. cultivars. European Journal of Lipid Science and Technology. 116(1), 1002–1014.

Hmotnost
0.6 Kg
Příchuť
Kakao
Forma
Prášek
Expedice do 48 hodin


Expedice do 48 hodin


Expedice do 48 hodin


Expedice do 48 hodin


Expedice do 48 hodin


Expedice do 48 hodin


Expedice do 48 hodin


Expedice do 48 hodin


Expedice do 48 hodin


Expedice do 48 hodin


Expedice do 48 hodin


Expedice do 48 hodin


Expedice do 48 hodin

Expedice do 48 hodin


Expedice do 48 hodin


Expedice do 48 hodin