Pochutnávejte si na tmavých dezertech a nápojích s čokoládovým charakterem i bez kakaa díky praženému karobu, který je jeho přírodní alternativou. Obohatíte svou kuchyni o surovinu s mnoha benefity, a navíc bez kofeinu a theobrominu. Chuť: nasládlá s hořkými tóny Barva: tmavá Celý popis
Nahraďte ho naším praženým karobovým práškem v bio kvalitě. Na rozdíl od raw karobu je pražená varianta tmavší a má intenzivnější chuť s nahořklým nádechem. Právě proto se bude skvěle hodit místo kakaa při pečení nebo přípravě nápojů.
Výhodou karobu je, že neobsahuje kofein ani jemu blízký theobromin. Proto je vhodný i pro děti a lidi s vyšší citlivostí na kofein. Má nízký glykemický index a je zdrojem minerálů, vitamínů a antioxidantů.
Obsahuje velký podíl vlákniny, která příznivě působí na kondici trávicího traktu, podporuje očistu těla a zvyšuje pocit sytosti, čímž napomáhá k udržování ideální postavy.
Pražený karob využijete všude tam, kde se hodí kakao. Ochutíte a obarvíte jím těsto, pudinky, zmrzliny, kaše i nápoje. Jednoduše přidejte stejné množství karobového prášku, jako byste dali kakaa.
100% čistý a přírodní produkt v bio kvalitě, bez umělých přísad, barviv, aromat, konzervantů
Zdroj vlákniny
Neobsahuje kofein ani theobromin
Nízký obsah tuku
Nízký glykemický index
Vhodný pro vegany
Přirozeně bezlepkový
Podpora vyrovnaného trávení
Podpora ideální hmotnosti
Karob, známý také jako svatojánský chléb, je plodem rohovníku obecného (//Ceratonia siliqua//). Mohutný odolný strom, který může růst i několik staletí, pochází z východního Středomoří. Jeho dlouhé tmavé lusky používali už staří Řekové a Egypťané.
Vyrábí se z nich prášek, který slouží jako náhrada za kakao či mouku. Ihned po sklizni se z karobových lusků odstraňují vnitřní části a zrníčka, zbylé části se poté velmi šetrným procesem melou na jemný prášek.
Název svatojánský chléb odkazuje na legendu o sv. Janu Křtiteli, který se plody rohovníku živil během svého pobytu v poušti.
Slouží jako alternativa kakaa při pečení koláčů, muffinů, dortů, sušenek či moučníků. Je také vhodný do pudinků, smoothies nebo zmrzlin. Smícháním s teplým mlékem docílíte lahodného nápoje. Jednoduše přidejte stejné množství karobového prášku, jako byste dali kakaa.
Skladujte na suchém a tmavém místě. Po otevření uchovávejte v uzavřeném obalu.
Bio prášek z pražených lusků rohovníku obecného (//Ceratonia siliqua//)
Maroko