NIMBOVÝ OLEJ (ZE SEMEN) - 200 ml

NIMBOVÝ OLEJ (ZE SEMEN) - 200 ml

Nimbový olej – ajurvédský všelék na problematickou, zanícenou a reaktivní pokožku. Celý popis

Výrobce: Bewit

NIMBOVÝ OLEJ (ZE SEMEN) - 200 ml

Kód zboží: 7000000202000035
173 Kč
142,98 Kč bez DPH
173 Kč
142,98 Kč bez DPH
Dostupnost na centrálním skladě
  • Skladem (5+ ks)
V případě objednávky většího množství, než je skladem, se dostupnost může změnit. O změně dostupnosti zboží Vás budeme informovat. Děkujeme za pochopení.

NIMBOVÝ OLEJ ZE SEMÍNEK VS. NIMBOVÝ OLEJ Z JADER

Rozdíly v těchto dvou typech nimbového oleje nespočívají pouze v rozdílných barvách, ale také v jejich působení, které se odvíjí od obsahu aktivní látky zvané azadirachtin. Zatímco nimbový olej z jader je mnohdy účinným řešením rozličných kožních potíží, olej ze semen poslouží jako cenná prevence.

https://youtu.be/LNiX2EOch24

Klíčová záležitost ajurvédské lékárničky

//Azadirachta indica// - posvátný strom, který je Indy častokrát láskyplně označován také jako „vesnická lékárna“. A není se čemu divit. Všechny jeho části totiž vykazují obsah vysoce účinných látek se širokým terapeutickým využitím. Ne nadarmo je proto nimba klíčovou záležitostí ajurvédské lékárničky.

Spolehlivý pomocník při všemožných kožních obtížích

Azadirachtin, nimbin a další přirozeně přítomné látky nestojí pouze za charakteristickou barvou a vůní nimbového oleje. [1,2]

Hydratuje, zjemňuje, revitalizuje…

Navzdory všem jeho účinkům nimbový olej pokožku hloubkově hydratuje a zjemňuje. Vytváří ochrannou bariéru a sjednocuje její tón. Bravurně revitalizuje zničené vlasy a zamezuje tvorbě lupů. [3,4]

 

Benefity, které vaší pleti a tělu dopřeje nimbový olej

  • Hydratuje, buduje ochrannou bariéru, sjednocuje pokožku a dodává ji elasticitu.

  • Uklidňuje suchou, zanícenou a reaktivní pokožku a zmírňuje její nepříjemné projevy.

  • Je pomocníkem při rozličné škále kožních problémů.

  • Slouží jako přírodní dezinfekce na různá kousnutí hmyzem.

  • Využijete ho na cestách jako zdatný repelent.

  • Pečuje o vlasovou pokožku a zamezuje tvorbě lupů.

  • Doporučuje se pro každý typ pleti, především pro pleť zánětlivou, stárnoucí a dehydratovanou.

  • Uplatňuje se jako nosný olej pro BEWIT esenciální oleje – smícháním se prodlužuje doba postupného vstřebávání esenciálního oleje.

  • V kombinaci s BEWIT esenciálními vodami se postará o hlubokou hydrataci a rovnováhu pleti.

 

HISTORIE

Posvátný, všestranný

Jedinečnost stromu Neem nespočívá pouze v jeho symbolice. Představiteli ájurvédy je již tisíce let považován za všelék a to do poslední jeho části. Zatímco nimbová kůra je dle ajurvédy výborným obkladem zanícených ran, drobná semínka zbrojí vůči střevním parazitům. A drobné větvičky, ty jsou skvělou dezinfekční pomůckou k čištění zubů.

 

PŮVOD:

Indie

 

SLOŽENÍ

Azadirachta Indica Kernel Oil Obsah azadirachtinu: 3200-4000 PPM

 

NÁVOD K POUŽITÍ

Dopřejte luxusní péči své pokožce hlavy, pleti, krku i celému tělu

Aplikujte na čistou pleť, krk a tělo jako součást své rutinní péče. Olej můžete přidat do pleťových masek a vlasových zábalů.

Pro kompletní péči a obnovení ochranné hydro-lipidové bariéry kombinujte s našimi luxusními BEWIT esenciálními vodami. Nimbový olej je vhodný i jako základní olej pro přípravu kosmetických přípravků – kombinací s BEWIT esenciálním olejem můžete naředit koncentraci přesně na míru vašim potřebám a prodloužit tak dobu vstřebávání samotného esenciálního oleje.

 

UPOZORNĚNÍ

Nimbový olej má tu vlastnost, že vlivem chladnějších teplot tuhne. Doporučujeme umístit na topení nebo do teplé lázně a olej opět získá tekutou formu.

 

ZDROJE

[1] W. Kraus et al. Biologically active ingredients-azadirachtin and other triterpenoids. H. Schutterer (Ed.), The Neem Tree Azadirachta indica A. Juss and Other Meliaceous Plants, Weinheim.1995, 35-88.

[2] Inhibitory effects of Azadirachta indica secondary metabolites formulated cosmetics on some infectious pathogens and oxidative stress radicals. BMC Complementary and Alternative Medicine.2019, 19(1), 1-13.ISSN 14726882.

[3] VIJAYAN, V., Shaik AAFREEN, S. SAKTHIVEL a K. Ravindra REDDY. Formulation and characterization of solid lipid nanoparticles loaded Neem oil for topical treatment of acne. Journal of Acute Disease. 2013, 2(4), 282-286.ISSN 22216189.

[4] KUMAR, Venugopalan Santhosh a Visweswaran NAVARATNAM. Neem (Azadirachta indica): Prehistory to contemporary medicinal uses to humankind. Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine. 2013, 3(7), 505-514.ISSN 22211691.

[5] TIWARI, Vaibhav, Nissar A. DARMANI, Beatrice Y.J.T. YUE a Deepak SHUKLA. In vitro antiviral activity of neem (Azardirachta indica L.) bark extract against herpes simplex virus type-1 infection. Phytotherapy research. 2010, 24(8), 1132-1140.ISSN 0951418X.

Skladem

Skladem


Skladem


Skladem


Skladem


Skladem


Skladem


Skladem


Skladem


Na dotaz


Na dotaz


Skladem


Skladem


Skladem