BIO SEZAMOVÝ OLEJ - 500 ml

BIO SEZAMOVÝ OLEJ - 500 ml

Příjemně jemný, voňavý, hřejivý - takový je sezamový olej. Skvělý do asijských pokrmů, zeleninových salátů, hummusů a pečených i nepečených dezertů. Vhodný i ke smažení. Celý popis

Výrobce: Bewit

BIO SEZAMOVÝ OLEJ - 500 ml

Kód zboží: 4000000050000015
453 Kč
393,91 Kč bez DPH
453 Kč
393,91 Kč bez DPH
Dostupnost na centrálním skladě
  • Skladem (5+ ks)
V případě objednávky většího množství, než je skladem, se dostupnost může změnit. O změně dostupnosti zboží Vás budeme informovat. Děkujeme za pochopení.

Sezamový olej s příjemně jemnou chutí a vůní

S tímto sezamovým olejem vykouzlíte divy, a to nejen v asijské kuchyni. Jeho příjemně jemná chuť a vůně po sezamových semínkách skvěle doplní i zeleninové saláty, hummusy a pečené i nepečené dezerty. Pro svou vysokou tepelnou stabilitu je vhodný i k pečení, vaření a smažení.

 

Historie

Napříč historií, napříč světem

Již po celá tisíciletí jsou sezamová semínka velmi důležitou potravinou se silným náboženským podtextem. I když pochází ze subsaharské Afriky, důvěrně známé byly již starým Babyloňanům. A staří Číňané, ti nedali dopustit na podpůrné, jemně prohřívající působení z nich lisovaného sezamového oleje.

 

Proces zpracování

Lisován za studena

Sezamový olej je získáván ze semínek sezamu indického //(Sesamum indicum)// tím nejšetrnějším způsobem, lisováním za studena. Maximální obsah vitamínů, minerálů a dalších prospěšných látek je tímto způsobem zachován.

 

Složení

Vysoce stabilní, výživný

Velkým benefitem sezamového oleje je, že i když je jeho složení tvořeno převážně mono a polynenasycenými mastnými kyselinami, disponuje vysokou tepelnou stabilitou. Nepřepaluje se a je proto vhodný i k pečení, vaření a smažení.

Spolu s rostlinnými fytosteroly, tokoferoly a dalšími přirozeně přítomnými látkami je velmi výživným olejem.

 

Použití

Do asijských pokrmů, zeleninových salátů, hummusů, pečených i nepečených dezertů

Sezamový olej je typický svou příjemně jemnou chutí a vůní po sezamových semínkách. Tradičně je používán v asijské kuchyni. Avšak skvěle doplní i zeleninové saláty, hummusy a pečené i nepečené dezerty. Pro svou vysokou tepelnou stabilitu je vhodný i k pečení, vaření a smažení.

 

Země původu

Německo

 

Zdroje

[1] History and lore of sesame in Southwest Asia. Econ. Bot. 2004, 58, 329–353.

[2] A.Werea, B.; O.Onkwarea, A.; Gudu, S. Seed oil content and fatty acid composition in East African sesame (Sesamum indicum L.) accessions evaluated over 3 years. Field Crops Research 2006, 97 (2), 254–260.

Skladem


Skladem


Skladem


Skladem


Na dotaz


Na dotaz


Na dotaz


Na dotaz


Skladem


Skladem


Skladem


Skladem


Skladem


Skladem